Bitcoin verwachting (BTC verwachting)

Op zoek naar een accurate Bitcoin verwachting voor 2023, 2025 en zelfs de lange termijn tot 2030? Je bent bij Crypto-start.nl aan het juiste adres. Wij verzamelen alle informatie over Bitcoin die je nodig hebt. Moet je Bitcoin kopen, of juist verkopen? Lees hier alle ins en outs en maak zo een goede Bitcoin verwachting op.

📊

Gezondheid BTC

Gezond

🏷

Sentiment markt

Gaat stijgen

Bitcoin uitgelegd

De prijs van bitcoin is berucht om zijn extreme onvoorspelbaarheid, maar desondanks is hij tussen 2010 en 2020 met een verbazingwekkende 9.000.000% gegroeid tot de best presterende activa van alle soorten (inclusief aandelen, grondstoffen en obligaties) in het afgelopen decennium. Toen Satoshi Nakamoto begin 2009 het genesisblok van de Bitcoin minde, het allereerste blok op de Bitcoin-blockchain, kwamen er 50 BTC op de markt tegen een prijs van [zb_mp_coinintro],00.

Tot het eerste halvingsgebeuren in november 2012 kwamen er vijftig bitcoins per blok (die eens in de tien minuten werden geproduceerd) in omloop (zie hieronder). Halvings hebben betrekking op de uitgiftemethode voor bitcoin, die Satoshi Nakamoto in de broncode heeft opgenomen. Het komt erop neer dat de hoeveelheid nieuwe Bitcoins die in omloop komt bij elke 210.000 blokken automatisch met de helft wordt verminderd.

De prijs van BTC evenaarde aanvankelijk die van de Amerikaanse dollar in februari 2011. Deze prestatie trok meer investeerders naar de markt, en in de daaropvolgende vier maanden steeg de prijs van Bitcoin gestaag tot een hoogtepunt van bijna 30 dollar.

Begin 2013 had de marktleider Bitcoin zich hersteld van een langdurige negatieve trend en overschreed hij kortstondig de [zb_mp_coinintro].000. Maar het duurde nog vier jaar voordat de prijs van bitcoin weer boven de [zb_mp_coinintro].000 uitkwam door gebeurtenissen als de beruchte Mt Gox aanval, China's aankondiging van zijn eerste cryptoverbod en andere omstandigheden. Maar toen het die drempel overschreed, schoot de prijs van bitcoin sterk omhoog gedurende 2017 tot het zijn vorige all-time high van .850 bereikte, waar het piekte.

In de loop van 2018 viel de hele cryptocurrency markt in een berenmarkt die de "cryptowinter" werd genoemd en een heel jaar duurde. Pas in december 2020 overschreed bitcoin die historische mijlpaal en klom in de daaropvolgende 119 dagen nog eens 239% naar een nieuwe all-time high van .799 waarmee het vorige record werd getest.

📈 BTC verwachting - Bitcoin koersverloop

Het maken van een goede Bitcoin verwachting doe je op basis van zoveel mogelijk informatie. Met een markt die op en neer gaat, kan het lastig zijn om een betrouwbare Bitcoin verwachting op te zetten. De Bitcoin koers is afhankelijk van diverse factoren. Niet alleen de cryptomarkt als geheel, maar ook de verdere financiële markt en wereldontwikkelingen. 

Hoe groter de cryptomarkt wordt, hoe groter de invloed van de wereldeconomie en -politiek uiteindelijk ook is. Ook een gedecentraliseerde cryptomunt zal uiteindelijk beïnvloed worden door factoren die de meer reguliere financiële producten ook beïnvloeden.

Wil je een goede Bitcoin verwachting opzetten, dan is het dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de wereldeconomie. 

Bovenal is het echter belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen van Bitcoin zelf. Hoe verloopt de Bitcoin koers, ligt het project op schema met de oorspronkelijke roadmap, hoe zijn fluctuaties in het verleden verlopen en wat zijn de Bitcoin prognoses voor de komende jaren?

🛒 Bitcoin kopen - Tips

Is nu Bitcoin kopen het juiste moment? Dat kan lastig in te schatten zijn. Als een crypto daalt, kan het een goed moment zijn om te kopen. De waarde van een munt kan echter ook eerst nog verder dalen en misschien zelfs nooit meer terug komen op het oude niveau.

Bepalen wanneer het juiste moment is om Bitcoin te kopen is dus iets dat enig onderzoek vereist, inclusief kennis van de blockchain technologie in zijn geheel, Bitcoin zelf en de staat van de markt. 

De volgende vijf tips kunnen je in elk geval helpen bij het maken van een beslissing of je Bitcoin gaat kopen of juist verkopen.

  1. Wees niet bang voor FOMO (fear of missing out). Een veel gemaakte fout waar mensen koepn of verkopen omdat anderen het doen. Mak je eigen Bitcoin analyse en besluit.

  2. Laag inkopen is niet vanzelfsprekend. De waarde van Bitcoin kan nog verder dalen. Dit betekent ook dat je bij een dalende trendlijn vaak eerst geconfronteerd wordt met verder verlies als je inkoopt. Wees hierop voorbereid.

  3. Bitcoin is een volatiele munt, net als de meeste andere crypto. Staat je daarom niet blind op kleine bewegingen van Bitcoin. Een korte stevige stijging kan snel gevolgd worden door een stevige daling. Probeer de rode draad te vinden over een langere termijn.

  4. Koop en verkoop Bitcoin in kleine porties. Door in kleine stapjes te kopen, maar ook verkopen, beperk je de schade als later blijkt dat je op het verkeerde moment Bitcoin gekocht of verkocht hebt. Dit wordt in het geval van Bitcoin kopen ook wel dollar cost average genoemd of in het Nederlands kostprijsberekening.

  5. Weg met de emotie. Bitcoin kopen of verkopen op emotie is de grootste beginnersfout. Probeer een verlies niet te repareren door geforceerd op kortere termijn meer te kopen of verkopen en ga zo goed mogelijk om met verlies, maar ook met winst. Alleen zo maak je op de lange termijn waarschijnlijk winst met het Bitcoin handelen.

 

Natuurlijk heb je met deze tips nog geen garantie dat het Bitcoin handelen voor jou lucratief wordt, maar je vergroot de kans op succes wel enorm. 

Ben je zeker van je zaak? Dan kun je starten met Bitcoin kopen! 

Bitvavo

Binance

Coinmerce

Inhoudsopgave

⏲️ Bitcoin verwachting 2023 - 2025 en 2025 - 2030

Benieuwd wat Bitcoin gaat doen in 2023, de periode tot 2025 en zelfs tot 2030? Voorspellingen maken voor de ontwikkeling van Bitcoin is lastig, omdat er diverse factoren invloed hebben op de ontwikkeling van de munt, een inschatting maken kan echter wel.

Via diverse exchanges krijg je alle mogelijke informatie die je nodig hebt om een goede Bitcoin verwachting te maken voor 2023, 2025 en zelfs 2030. Aan de hand van diverse grafieken, tabellen, maar ook het advies van experts van Bitcoin, weet je wat je ongeveer kunt verwachten van de ontwikkelingen van BTC.

Over het algemeen zijn de inschattingen die hieruit naar voren komen betrouwbaar, zeker wanneer je het oordeel van experts van Bitcoinin overweging neemt.

Andere coins

❓ Veelgestelde vragen over Bitcoin (BTC)

Je kunt bij diverse betrouwbare exchanges een Bitcoin wallet openen die volledig betrouwbaar is. Onder meer Bitvavo, Binance en Coinmerce maken het mogelijk om in Bitcoin te handelen en daarbij een veilige Bitcoin wallet te hebben.

De veiligheid van je wallet is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen handelen. Zorg voor tweefactor-authenticatie, bewaar je veiligheidszin niet online en gebruik geen wachtwoorden die je ook voor andere diensten gebruikt.

Door goed en veilig je informatie op te slaan (ook offline), weet je zeker dat je Bitcoin veilig zijn.

Wanneer je het beste Bitcoin kunt kopen is iets om zelf te bepalen. Hou er rekening mee dat laag kopen niet altijd de beste keuze is, maar hoog verkopen ook niet. Kijk goed naar de Bitcoin verwachting, de ontwikkelingen van de munt en bepaal op basios hiervan of Bitcoin kopen de beste keuze is.

Volg ook het advies van experts op de cryptomarkt, zeker als ze ervaring hebben met Bitcoin. Zo weet je zo goed mogelijk wanneer het juiste moment is om Bitcoin te kopen of verkopen. Uiteindelijk draagt Bitcoin handelen natuurlijk risico’s, maar kun je er ook veel geld mee verdienen.

De verwachting kun je aflezen uit grafieken en tabellen die onder meer exchanges met je delen. Je kunt via de links op deze site bijvoorbeeld een kijkje nemen bij Binance, Bitvavo en/of Coinmerce. Zij geven je een hoop informatie over Bitcoin en kunnen je helpen om een goede Bitcoin verwachting op te stellen.

Klaar om BTC te kopen?

Hoe koop ik Bitcoin? Is mijn Bitcoin wallet goed beveiligd? Hoeveel worden alle crypto coins waard? Wij helpen u op weg.