LEER ALLES OVER CRYPTO

Hoe koop ik Bitcoins? Zijn mijn Bitcoins goed beveiligd? Hoeveel worden alle crypto coins waard? Wij helpen u op weg.

Crypto wallet

Ben je voornemens om cryptocoins aan te schaffen? Of heb je mogelijk zojuist cryptocoins aangeschaft? In beide gevallen is het onwijs belangrijk om de veiligheid van deze cryptocoins centraal te stellen. Het komt namelijk wel eens voor dat grote hoeveelheden cryptocoins gestolen worden. Hoe dat kan? Dat is alleen mogelijk als de cryptocoins op een verkeerde manier bewaard worden.

Hoe je jouw cryptocurrencies het beste kunt bewaren? Dat doe je met behulp van een crypto wallet. Een wallet is eigenlijk een plek waarin je jouw digitale munten kunt bewaren, zodat deze beschermd zijn tegen kwaadwillende. Je weet hierdoor zeker dat jouw cryptocoins veilig zijn; een onwijs geruststellende gedachte.

Soorten crypto wallets

Wil jij graag gebruik van een crypto wallet gaan maken? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten crypto wallets kunt kiezen. De verschillende soorten crypto wallets zetten wij hieronder op een rijtje, zodat je voor jezelf direct de juiste keuze kunt maken.

Online wallet

Als je gebruik van een online wallet maakt, sla je eigenlijk jouw cryptocoins op bij de broker waar je gebruik van maakt. Als je bijvoorbeeld bij Binance de cryptocoins gekocht hebt, kun je deze in jouw account op Binance laten staan. Deze brokers hebben in de afgelopen jaren voor een geweldige beveiliging gezorgd, waardoor de cryptocoins relatief veilig staan.

Feit is echter wel dat het soms alsnog verkeerd kan gaan. Het meest typerende voorbeeld hiervan is de broker Mt. Gox die in 2014 failliet ging. Dit faillissement was volledig te wijten aan de diefstal van via de server van deze broker.

Software wallet

Je kunt ook kiezen voor een software wallet op jouw pc of laptop. Dit is een programma dat je op jouw pc of laptop kunt installeren, waarna je deze software kunt koppelen aan jouw unieke key. Alleen door deze key in te vullen, kun je toegang tot jouw wallet krijgen.

Hardware wallet

Ook is het mogelijk om jouw wallet op een fysieke/hardware wallet te bewaren. In dat geval zet je jouw wallets – inclusief private keys – op bijvoorbeeld een USB stick. Dit is op zich een veilige manier, aangezien je de USB stick prima kunt verstoppen. Ook in bijvoorbeeld een kluis ligt een dergelijke USB stick super veilig.

Wel loop je alsnog enig risico. Als bijvoorbeeld jouw huis in de brand vliegt, ben je alsnog jouw private keys en cryptocoins kwijt.

Papieren wallet

Tot slot is het ook nog mogelijk om jouw private keys uit te printen of op papier op te schrijven. De voor- en nadelen hiervan zijn eigenlijk gelijk aan de software wallet. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje, dus je kunt je afvragen of het verstandig is om gebruik van een papieren wallet te maken.

Wat de beste crypto wallet is? Dat hangt echt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Maak in ieder geval een goede vergelijking tussen de hierboven genoemde crypto wallets.