Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Doordat Bitcoin bekend werd zijn cryptomunten een hype geworden. Veel mensen investeerden hun geld in Bitcoin, maar er zijn veel meer veelbelovende alternatieven. Cryptomunten die veel goedkoper zijn bijvoorbeeld. Aan de andere kant zijn er ook alternatieve cryptomunten waar je verre van moet blijven. Een van de veelbelovende alternatieve cryptomunten is Ripple. In dit artikel bekijken we waar de verschillen zitten. 

Het doel 

Het grootste verschil tussen Bitcoin en Ripple is hun doel. Bitcoin werd ontwikkeld om het eerste peer-to-peer cryptocurrency protocol te zijn en betalingen tussen individuen bedrijven te ondersteunen zonder tussenkomende bank. Bitcoin is op de eerste plaats een munt, Ripple is een betalingssysteem. Op dit systeem wordt de munt XRP verhandeld. Het is ook mogelijk om alleen het betalingssysteem te gebruiken zonder iets met de munt te doen. 

Minen

Bitcoin kan worden gemined. Hierdoor komen er steeds nieuwe munten bij tot aan een bepaalde grens. Hiervoor zijn computers met veel rekenkracht nodig. Ripple kan niet worden gemined. De makers van Ripple hebben 100 miljard coins gemaakt die zijn gedistribueerd onder gebruikers, goede doelen en strategische partners. Ripple kan dus niet door gebruikers worden gemined.

Transactiesnelheid

Transacties met Bitcoin kunnen behoorlijk lang duren. Er moeten complexe berekeningen worden uitgevoerd om de transacties op de Blockchain te verwerken. Dit proces kan soms wel een paar uur in beslag nemen. Ripple is ontwikkeld als betalingsnetwerk. De transacties op het netwerk van Ripple worden binnen vier seconden verwerkt. 

Gecentraliseerd vs gedecentraliseerd

Transacties met Bitcoin worden gedecentraliseerd verwerkt op de blockchain. Dit betekent dat de transacties zonder tussenkomst van banken worden verwerkt. Wil je Bitcoin kopen of verkopen, dan moet dat via een exchange gebeuren. Koop je Ripple, dan kan dat rechtstreeks op het eigen netwerk. Als gebruiker merk je hier niets van, maar technisch is het een groot verschil.

Hoe kun Bitcoin kopen? 

Bitcoin kun je kopen op een exchange als je daar een account hebt aangemaakt en je wallet hebt gekoppeld. Als je Bitcoin wilt kopen is het belangrijk om eerst te kijken naar de Bitcoin koers. Staat de koers laag dan is dit een mooi moment om in te stappen. Bitcoin kun je het beste kopen op een betrouwbare en gerenommeerde exchange zoals Binance of Coinbase.

Hoe kun je Ripple kopen?

Ook Ripple kun je kopen bij een gerenommeerde beurs. Het beste kun je Ripple kopen op een bekende en betrouwbare beurs met veel volume. Ook als je Ripple wil kopen is het belangrijk om goed te kijken naar de Ripple koers. Als de koers laag staat en het ligt in de verwachting dat deze binnenkort weer zal stijgen is dit een goed moment om in te stappen. 

Op welke exchanges kun je Ripple en Bitcoin kopen?

Er zijn meerdere exchanges waar je Ripple en Bitcoin kunt kopen. Hieronder vind je de bekendste exchanges om te handelen in cryptomunten

eToro 

eToro heeft meer dan 10 miljoen gebruikers en biedt vele voordelen. eToro wordt gereguleerd door de Britse Financial Conduct Authority. Deze autoriteit zorgt ervoor dat gebruikers beschermd worden en dat de markt stabiel blijft. eToro biedt verschillende betalingsmogelijkheden aan en de transactiekosten zijn laag.

Coinbase

Coinbase is een online exchange die actief is in meer dan dertig landen, ook in Nederland. Het is een exchange met meer dan vier miljoen gebruikers en het is een van de grootste exchange platforms ter wereld. Je kunt hier allerlei cryptomunten verhandelen. Er zijn diverse betalingsmethodes zoals Paypal, creditcard en meer.

Binance

Binance is een enorm snel handelsplatform met geweldige technologie dat wel 1,4 miljoen transacties per seconden kan faciliteren. Het platform heeft daarnaast lage transactiekosten, waardoor het enorm veel gebruikers heeft. Het enige nadeel voor Nederlandse gebruikers is dat Binance sinds 2021 de mogelijkheid om geld te storten met iDEAL heeft stopgezet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Passief geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op cryptovaluta via een van de onderstaande crypto-platformen:

Investeer nu in cryptomunten als BTC of ETH op de grootste crypto exchange van Nederland