LEER ALLES OVER CRYPTO

Wat is een BNB?

De afkorting BNB staat voor een cryptocurrency die in 2017 opgericht werd. De afkorting van deze coin heeft een vrij duidelijke betekenis: Binance Coin. Ja, de BNB is de cryptocoin die door Binance zelf ontwikkeld is. Deze cryptocurrency werd eigenlijk tegelijkertijd met het platform van Binance opgericht.

Vanaf dat moment heeft BNB ook direct een ongekende groei doorgemaakt. Met name in 2021 wist deze cryptocoin ongekend hard te stijgen. Verschillende experts denken zelfs dat BNB de positie van Ethereum op termijn over kan nemen. Als we BNB met een andere coin moeten vergelijken, is dat sowieso met Ethereum. Beide coins hebben namelijk hetzelfde doel, maar BNB is een stuk energiezuiniger.

Met het oog op ons milieu is dát absoluut wenselijk. Mede daardoor heeft BNB in de afgelopen periode een sublieme groei doorgemaakt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat de Binance coin meelift op het succes van Binance. Sinds 2021 is Binance namelijk ook de exchange met het hoogste handelsvolume van alle exchanges wereldwijd. We kunnen dan ook gerust stellen dat de cryptocurrency exchange Binance en de Binance coin een prima combinatie vormen. Een combinatie waar we waarschijnlijk nog een hoop van gaan horen.