LEER ALLES OVER CRYPTO

Hoeveel fee pakt Binance?

Als je via Binance gaat handelen, moet je bepaalde kosten betalen. Het gaat hierbij om zogeheten transactiekosten; deze kosten zijn bij Binance vastgesteld op 0,1% van elke transactie. Ongeacht wat je doet – kopen of verkopen – sta je dus 0,1% af aan Binance. Dit lijkt op het eerste oog niet al te veel, maar toch kan dit niet tippen aan de kosten van andere exchanges.

Neemt niet weg dat Binance de zaakjes perfect op orde heeft. Om die reden is het mogelijk interessant om toch nét iets hogere kosten te betalen. Bovendien kun je de fee van Binance verder naar beneden krikken. Als je kiest voor de aanschaf van de BNB coin krijg je namelijk 25% korting op de transactiekosten. Dit betekent dat je nog maar 0,075% aan transactiekosten moet betalen. Kijk, dat is toch weer leuk meegenomen.

Overigens kunnen de kosten bij Binance ook nog per cryptocoin verschillen. Het advies is dan ook om bij elke transactie goed na te gaan wát precies de transactiekosten zijn. Het is in ieder geval goed om te weten dat het gebruik van de website en de app in de basis gratis zijn. Pas als je daadwerkelijk gaat handelen, dien je kosten te betalen.