LEER ALLES OVER CRYPTO

Is Binance een exchange?

Ja, Binance is een cryptocurrency exchange. Het is een partij waar je coins kunt kopen, waar je coins kunt bewaren en waar je coins weer kunt verkopen. Daarbij maakt Binance géén gebruik van een derde partij, zoals bij een broker wel het geval is.

In de wereld van cryptocurrency is het van belang om onderscheid te maken tussen een broker en een exchange. Als je coins via een broker koopt, koopt de broker deze in bij een exchange. Als je coins via een exchange koopt, koop je de coins rechtstreeks bij de exchange in. Eigenlijk is er bij een exchange dus géén sprake van een tussenstap, terwijl dit bij een broker wel het geval is.

Overigens kan Binance ook getypeerd worden als een behoorlijk grote exchange. Door de jaren heen is Binance namelijk uitgegroeid tot de exchange met het grootste handelsvolume. Dit is eigenlijk alleen al veelzeggend voor de kwaliteit én populariteit van deze exchange. Mocht je zelf nog op zoek naar een goede crypto exchange zijn, is het dus voor de hand liggend om voor Binance te kiezen.

Daar kunnen we nog aan toevoegen dat Binance een hele veilige exchange is. Ook dat is niet geheel onbelangrijk in de wereld van crypto.